15 ag. Te verd, longevitat i salut

Des del 250 aC, els xinesos ja consumien aquesta beguda de sabor deliciós i que és sinònim de longevitat i de salut.

El te procedeix de l’arbust Camellia Sinensis, la diferència del verd és que es produeix sense que hi hagi oxidació, procés que s’elabora en el moment del assecat de les fulles. 

És per aquest motiu que té un sabor més fresc que la resta de tipus de tes, i per això no es consumeix ni amb sucre ni amb llet.

El te verd és un dels que més propietats i beneficis posseeix dins de l’àmplia família dels tes, el motiu principal és l’alt contingut que té d’antioxidants, en posseir vitamina E i molts flavonoides. 

De manera que serveix per prevenir i alleujar nombroses malalties. De fet, la medicina tradicional xinesa el porta utilitzant des de fa segles, hi ha multitud d’estudis científics que avalen el seu ús per a determinats problemes de salut.

 

BENEFICIS del te verd

 

El te verd és ric en antioxidants: 

Els antioxidants són uns compostos químics que s’encarreguen de combatre altres molècules, com és el cas dels radicals lliures, el deteriorament cel·lular i l’aparició de les arrugues i altres signes d’envelliment.

Afavoreix salut cardíaca: 

El te verd és un aliat per regular els nivells de colesterol dolent i augmentar el bo. També millora la circulació sanguínia. Redueix el greix de l’abdomen: el te verd conté elevades quantitats dEpigallocatechin gallate (EGCG), un polifenol que ajuda a reduir el greix abdominal.

Estimula el metabolisme: 

Segons la medicina tradicional xinesa, el te verd ajuda a desintoxicar òrgans vitals, com el ronyó i el fetge, col·laborant en el procés per eliminar toxines, a aprimar i a mantenir un pes corporal saludable.

Redueix el risc d’hipertensió: 

Alguns estudis mostren que consumir de forma regular te verd pot rebaixar el risc de patir hipertensió entre un 46%  i un 65%.

Afavoreix la bona digestió

El te verd, ajuda a reduir els gasos, la inflor abdominal i altres problemes digestius.

Ajuda en la prevenció de la diabetis: 

Ajuda a controlar els nivells de sucre en la sang per prevenir la diabetis.

Millora la salut bucal: 

En la medicina tradicional xinesa s’ha utilitzat el te verd com un protector dental, capaç de prevenir infeccions bucals, a més de la seva ocupació per ajudar a controlar els problemes de mal alè.

Ajuda en la prevenció de l’artritis: 

La seva poderosa acció analgèsica i antiinflamatòria és de gran valor en els tractament de l’artritis reumatoide i altres tipus de malalties inflamatòries.

Enforteix el sistema immune: 

Els flavonoides i els polifenols són substàncies químiques presents de manera notable en el te verd que ajuden a enfortir el sistema immunològic i a prevenir malalties com ara grips i refredats o estats de fatiga.

 

També et pot interessar:

 

Fotografía: Eulàlia Corbera