05 juny Germinats, font de vida

El mes de juny, és quan entrem al solstici d’estiu. Els germinats són nutrients imprescindibles per a aquesta època, gràcies les seves propietats nutricionals, en ser un aliment lleuger (no necessita cocció) i per ser molt refrescant (en ser criats amb humitat).

Els germinats es consumeixen des d’èpoques molt antigues per les seves qualitats nutritives i terapèutiques. Ja en l’any 3000 abans de Crist, els germinats s’utilitzaven a la Xina amb finalitats terapèutiques i alimentaris. Hi ha evidències que també van formar part de la dieta d’altres antigues civilitzacions orientals. Mentre que els germinats han estat sempre presents en la dieta de molts països asiàtics, a Occident no va ser fins als anys 70 quan els brots van començar a despertar l’interès d’un ampli sector de la població a causa de les seves excepcionals qualitats nutritives. Actualment, podem trobar germinats en supermercats i fruiteries de tot el món.

La germinació “és el procés pel qual una llavor es transforma en planta”

Els germinats, són dels pocs aliments que mengem vius, el que augmenta molt el seu valor nutricional i representen una opció eficaç als problemes nutricionals moderns.

Són una excel·lent font d’enzims necessàries per a un bon funcionament digestiu i gràcies al mateix procés de germinació, el seu contingut en vitamines i minerals augmenta considerablement.

Els germinats d’alfals, són els que podem considerar com un suplement vitamínic i mineral perquè contenen pràcticament tots els minerals, vitamines i oligoelements necessaris per mantenir els processos vitals del cos. A més, contenen els aminoàcids més importants i una relació excel·lent entre calci i fòsfor que els fa idonis per reforçar els ossos.

Propietats terapèutiques:

  1. Enforteixen el sistema immunitari.
  2. Són antioxidants, combaten els radicals lliures.
  3. Estimulin les secrecions del pàncrees.
  4. Faciliten la digestió, activen la regeneració i desinflamació de l’aparell digestiu.
  5. Milloren el funcionament intestinal, alleugen el restrenyiment, enforteixen l’intestí i la flora intestinal, ajuden a eliminar gasos i residus.
  6. Redueixen l’índex de colesterol.
  7. Enfortecen el sistema nerviós.
  8. Ajuden a mantenir la flexibilitat de les artèries i la vitalitat de les glàndules.
  9. Retarden l’envelliment, ja que els seus components permeten que les cèl·lules del cos es mantinguin joves durant més temps.
  10. Afavoreixen el metabolisme per la seva acció reconstituent.

 

També et pot interessar:

Fotografies: Agnès Piqué