20 maig Detox primavera, vitalitat i optimisme

És un moment molt bo per fer neteja del nostre organisme. Netejar equival a depurar, desintoxicar, eliminar residus que són producte tant dels processos metabòlics corrents, com de substàncies que han estat absorbides per l’exterior a través: d’aliments, medi ambient i fàrmacs. Aquests  s’haurien d’eliminar per descongestionar el fetge i drenar els sistemes sanguini i limfàtic.

La desintoxicació és mobilitzar les toxines per transformar-les en compostos solubles, per poder excretar-les per la suor o pels excrements. La clau no és només depurar, sinó metabolitzar aquestes toxines perquè després puguin drenar-se. Les toxines es dipositen en els teixits principalment: la pell, pulmons, intestins, ronyons i fetge, i els desequilibren.

El fetge és el gran òrgan de desintoxicació

L’energia del fetge en la medicina xinesa està regida per l’estació de la primavera i l’element fusta, per tant s’aconsella depurar-lo durant aquests mesos.

Al desintoxicar i depurar el fetge millorarem estats d’irritabilitat, humor canviant, la ràbia i l’enuig fàcil, a més a més l’efecte es veurà en una digestió més àgil, una pell més lúcida, pèl i ungles brillants i forts, i sobretot en un augment de vitalitat i optimisme.

Consells

  • Menjar més verdures de color verd i blanc que tenen l’efecte purificant (carxofes, espàrrecs, fonoll i api, all), i fruita.
  • Els cereals integrals, les llavors i la fruita seca contenen minerals i aminoàcids essencials, molta fibra i ajuden a regular intestinalment, clau perquè el cos pugui eliminar rebuig.
  • Beure suficient líquids, sigui d’aigua, infusions o brous.
  • Utilitza herbes fresques (julivert, menta, alfàbrega, ortiga, …)
  • Incloure algues en els menjars. Són molt purificants i alcalinitzants.
  • Provar proteïna vegetal, com per exemple azukis que depura i alcalinitza.
  • Fitoteràpia, la carxofera (facilita la producció de bilis i la seva excreció), el card marià, la dent de lleó (permet un bon drenatge de fetge i ronyó, ajuda prebiòticament)
  • Cuinar en formes més lleugeres (sopes, al vapor)
  • No oblidar fer exercici físic, per poder eliminar a través de la suor i ajudar a activar el metabolisme del cos.

 

Prova el nostre tractament  Shiatsu-ki®detox  t’ajudarà a drenar les toxines i millorar la vitalitat del cos i la ment.

També et pot interessar:

Fotografies: Agnès Piqué