5 beneficios sushi

15 març 5 raons per menjar sushi, el plat de moda

Menjar sushi està de moda. Cada vegada són més les persones que aprecien la cuina japonesa pels seus sabors i textures i el plat ja és un dels més populars del món.

A occident, probablement és el menjar més conegut del país, condimentat amb wasabi, gingebre i salsa de soja. Com a ingredient principal utilitza arròs amanit amb vinagre i guarnit de peix, marisc, verdures crues o bullides, fregides o marinades.

5 beneficis sushi

5 beneficis del sushi

Però a més de ser fàcil de menjar i deliciós t’aporta molts beneficis. Els coneixes?

  1. Manté l’equilibri hormonal: L’embolcall d’algues del sushi té molts beneficis. Es tracta de l’alga Nori, és rica en iode, un element essencial per al control i la regulació del nostre sistema endocrí, especialment de la glàndula tiroide.
  2. Prevé el càncer: El wasabi i el gingebre, els condiments que acompanyen el sushi, tenen propietats anticancerígenes causa dels seus compostos antioxidants, que neutralitzen els radicals lliures. També, moltes varietats de peixos són riques en seleni, que és un mineral que presenta propietats anticancerígenes.
  3. Accelera el metabolisme: El peix al sushi és ric en proteïnes, destacant pel seu baix contingut calòric i el seu reduït valor de greixos. El vinagre (preparat a partir d’arròs de sushi) és important també per al metabolisme cel·lular.
  4. Millora la circulació: El peix del sushi i la salsa de soja són rics en ferro. Augmenta la producció de glòbuls vermells, que milloren la circulació a totes les parts del cos, estimulen el creixement del cabell i milloren la salut de la pell, accelerant el procés de curació de teixits i cèl·lules.
  5. Prevé l’estrenyiment: Els vegetals utilitzats també són rics en vitamines i proporcionen fibra. En general, aquesta combinació fa del sushi un àpat complet.

 

Font: Organic Facts

També et pot interessar:

 

Fotografies: Agnès Piqué